BMW teigimu, šie automobiliai „gimė kaip elektriniai“. I3 bus elektromobilis, o i8 bus elektra įkraunamas hibridas.

BMW ateityje planuoja pristatyti naujų „i“ prekės ženklo modelių.

Pristatytas „i3 Concept“ turi 170 AG pasiekiantį elektros motorą, sumontuotą automobilio gale. Iki 100 km/val. jis gali įsibėgėti per 8 sek., o maksimalus greitis siekia 150 km/val.

Gamintojų teigimu, „i3 Concept“ sukurtas kaip miesto automobilis. Su įkrautomis baterijomis jis gali įveikti 130-160 km. Automobilis sveria 1250 kg, važiuoklės bazė siekia 2570 mm.

Sportiškas keturvietis „i8 Concept“ yra varomas hibridinės sistemos, kuri sukuria 220 AG. Automobilyje montuojamas 3 cilindrų variklis, elektros motoras ir baterija, kurią įkrovus elektriniu režimu galima nuvažiuoti 35 km.

Gamintojai nurodo, kad šis hibridas gali važiuoti 250 km/val. greičiu, o iki 100 km/val. įsibėgėja per 5 sek. Teigiama, kad vidutinės degalų sąnaudos yra mažesnės nei 3 l/100 km.

Abu automobiliai bus gaminami BMW padalinyje Leipcige.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją