Iki metų pabaigos gamykla planuoja pagaminti 500 „Lada Kalina Sport“ geltonos spalvos automobilių, ši partija jau užsakyta pardavėjų. Automobilių komplektacija bus tokia, kaip ir V. Putino „Kalinos“, išskyrus navigacijos sistemą GLONASS, ją pradės integruoti į „Ladas“ tik 2011 m. Be to, „AvtoVAZ“ tikisi, kad padidės kitų geltonos spalvos modelių populiarumas.

Nuo 2008 m. gaminamos dvi „Kalina Sport“ versijos - 1.4 l, 90 AG ir 1.6 l, 96 AG. Per mėnesį „AvtoVAZ“ pagamina po 100 sportinių „Kalinų“. Iki šiol kompanija pirkėjams šį modelį siūlė rinktis iš 7 spalvų - raudonos, bordo, mėlynos, baltos ir trijų atspalvių pilkos.

Rugpjūčio 27 d. V. Putinas automobiliu „Lada Kalina Sport“ važiavo iš Chabarovsko į Čitą, norėdamas patikrinti kelio kokybę. Pasak V.Putino, geltonos spalvos sportinė „Kalina“ „atrodo kaip viščiukas, tačiau lekia kaip kregždė“.

Analitikų nuomone, V. Putino kelionė „Lada Kalina Sport“ išpopuliarino ne tik šį modelį, bet ir visas „AvtoVAZ“ mašinas. Be to, jei gamykla nuspręs gaminti daugiau sportinių „Kalina“ automobilių, nepaisant kainos, juos vis tiek išpirks, mano kompanijos „Autotreid“ vadovas Vladimiras Jarkinas. Įprastas „Kalina“ hečbekas kainuoja apie 270 tūkst. rublių, o sportinis variantas – 370 tūkst. rublių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)