„Mūsų tikslas – surinkti B segmento modelį, kurį pasiūlys „Renault-Nissan“ aljansas 2012 m.“, – sakė „AvtoVAZ“ viceprezidentas Vitalijus Vilchikas.

Neoficialūs šaltiniai skelbia, kad „Nissan“ jau pasiūlė rusams automobilių surinkimo planą, kuris turėtų būti įgyvendintas Samaros regione. Šią vasarą „Nissan“ atidarė gamyklą Sankt Peterburge, į kurią investavo 200 mln. JAV dolerių (470 mln. Lt). Planuojama, kad čia bus pagaminta 50 tūkst. automobilių kasmet.

„Nissan“ supranta, kad žvelgiant į ateitį, kai rinka atsigaus, gamyklos Sankt Peterburge bus negana“, – cituojamas neįvardijamas šaltinis bendrovėje.

„Nissan“ ir „Renault“ yra sudarę aljansą, kuriam priklauso 25 proc. „AvtoVAZ“ bendrovės. Praėjusią savaitę skelbta, kad Rusijos automobilių gamintojas atleis 27,6 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją