Prasidėjus rudeniui, automobilių dalių ir detalių vagysčių padaugėjo net trečdaliu. Nors vagiama beveik viskas, tačiau bene didžiausią paklausą turi automobilių ratai ir padangos. Tai paaiškinama tuo, kad bent kiek labiau įgudusiam vagišiui nugvelbti nuo automobilių ratus – vos kelių minučių darbas, o padangos ir ratai turi paklausą ir lengviau parduodami juodojoje rinkoje.

Be padangų vagysčių, taip pat vykdomos specializuotos automobilių dalių vagystės, pavyzdžiui išplėšiamos saugos pagalvės. Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ duomenimis, šiemet apie pavogtas automobilių detales sulaukiama 15 proc. daugiau klientų pranešimų.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad transporto priemonių vagysčių tempas šiemet sulėtėjo. Iki spalio Lietuvoje buvo pavogti 1145 automobiliai – tai 511 automobilių mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Pareigūnų teigimu, nors automobilių vagysčių tempas mažėjo devynis mėnesius iš eilės, spalį šis „virusas“ vėl suaktyvėjo, kai visoje Lietuvoje buvo pavogtos 229 mašinos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)