Kaip ir anksčiau, bus siūlomos kupė, kabrioleto ir „Sportback“ versijos, taip pat sportiškesnis S5 bei varomas visais ratais modelis. „Audi“ pakeitė priekinius ir galinius žibintus, pirkėjams bus siūlomi nauji spalvų ir medžiagų deriniai salone, o kėbulo spalvų pasirinkimą sudarys 16 variantų.

Nuo šiol „Start-Stop“ sistema „Audi A5“ bus diegiama standartiškai. Gamintojų teigimu, „Audi A5“ varikliai dabar išskiria iki 22 proc. mažiau CO2.

„Audi“ gerokai patobulino benzininį 1.8 TFSI variklį, kuris išvysto 170 AG. „A5 Coupe“ su šiuo varikliu vidutiniškai sudegina 5,7 l/100 km ir išskiria 134 g/km CO2.

2.0 TFSI, 211 AG versija liko nepakitusi, o A5 modelio variklių gamą papildė turbininis V6, 3.0 TFSI agregatas, išvystantis 272 AG.

Keturių cilindrų 2.0 TDI, 177 AG yra ekonomiškiausias A5 pasirinkimas – ši versija sudegina 4,7 l/100 km dyzelino. Nedaug nuo jos atsilieka ir V6, 3.0 TDI, 204 AG variantas, kurio vidutinės degalų sąnaudos bus 4,9 l/100 km. Pirkėjams bus siūloma ir galingesnė šio variklio versija, pasiekianti 245 AG.

Pramoginę bei informacinę sistemą papildė galimybė automobilyje naudotis interneto ryšiu, navigacija su „Google Earth“ programa ir kt. Be to, standartinėje įrangoje bus ir kompaktinių diskų grotuvas su 8 garsiakalbiais.

Pagalbinių sistemų sąrašą papildė funkcija, rekomenduojanti vairuotojui pailsėti. Teigiama, kad sistema pagal važiavimo savybes galės nustatyti, kada vairuotojas yra pervargęs. Automobilyje taip pat bus įdiegta sistema, padedanti neišklysti iš važiuojamosios juostos.

Gamintojų teigimu, nepaisant atliktų patobulinimų, pradinė „Audi A5“ kaina pasikeis nedaug – apie 200 eurų (690 Lt). Standartinė „A5 Sportback“ versija su 1.8 TFSI varikliu kainuos nuo 33 350 eurų (115,1 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)