„Subaru Forester“ su naujos kartos „boxer“ tipo varikliu iš pradžių debiutuos JAV ir Japonijos rinkose. Vėliau šis jėgos agregatas bus montuojamas ir į „Legacy“ sedanus, „Impreza“ bei Japonijoje parduodamą „Exiga“ vienatūrį. Teigiama, kad naujasis variklis bus 10 proc. ekonomiškesnis, lyginant su ankstesnės kartos agregatu, pranešė japonų verslo dienraštis „Nikkei Sangyo“.

„Subaru“ valdančios kompanijos „Fuji Heavy Industries“ atstovas Masashi Uemura patvirtino, kad naujojo variklio debiutas numatytas metų pabaigoje, tačiau jis neatskleidė jo techninių charakteristikų.

„Nikkei Sangyo“ žiniomis, naujos kartos horizontalus opozicinis „boxer“ tipo variklis bus keturių cilindrų, jo darbinis tūris turėtų būti nuo 2.0 iki 2.5 l. Siekiant geresnio ekonomiškumo, agregatas bus derinamas su bepakope automatine CVT transmisija. Pirkėjams taip pat bus siūloma užsisakyti šį variklį su degalus taupančia „Start/Stop“ funkcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)