Ar tautietis, smagiai Europą praskriejęs ir ne kartą užfiksuotas stacionariojo greičio matuoklio, gali būti ramus, kad į jo namus neatkeliaus baudos kvitai?

„Taip, gali būti ramus. Lietuva nėra pasirašiusi jokių tarpvalstybinių sutarčių. O mes, pareigūnai, neturime teisės skirti baudų už pažeidimus, padarytus kitoje šalyje”, – aiškino Egidijus Tučis, Vilniaus kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas.

Jam pritarė ir Rytis Vosylius, Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas: „Europos šalyse skirtingos teisės sistemos, iki šiol nėra bendro reglamento, kaip išieškoti baudą už kelių eismo taisyklių pažeidimą.”

„Lietuvos rytas“ rašo, kad jeigu daugiau nevyksite į tą šalį, kurioje viršijote greitį, galite atsipalaiduoti – liksite nenubausti, tačiau tie, kurie nemoka baudų už pažeidimus užsienyje, problemų gali turėti ateityje, kai sustabdę dėl bet kurio kito pažeidimo tos šalies pareigūnai privers sumokėti ir jau pamirštas baudas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją