Pirmoji J. Castriotos dizaino bendrovės užduotis – sukurti brangesnę dabartinio „Saab 9-3“ modelio versiją, kurią planuojama pristatyti 2012 m., duodamas interviu sakė 36-erių dizaineris. Jo teigimu, daugiausiai dėmesio naujame dizaine bus skirta aerodinamikai.

„Labai svarbu, kad tinkamai pagamintume šį automobilį, – sakė J.Castriota Niujorke. – Taip „Saab“ grįžta prie savo šaknų, kai neturi jaudintis dėl to, kad yra dalis daug didesnio mechanizmo, kaip buvo anksčiau, kai jie priklausė GM organizacijai.“

„Saab“, kurį „General Motors Co.“ pardavė Olandijos automobilių gamintojui „Spyker Cars NV“ vasario mėn., siekia tapti pelninga bendrove iki 2012 m. keičiant veiklos kryptį, ketinama išleisti aukščiausios kokybės modelius, kurių dizainas būtų labiau išskirtinis ir sportinis, nei tuomet, kai „Saab“ priklausė GM, teigia „Spyker“ generalinis direktorius Victoras Mulleris.
J.Castriota atliks pagrindinį vaidmenį, kuriant naująjį „9-3“ ir kitus modelius, sakė „Saab“ padalinio Švedijos Trollhaettan mieste atstovas Ericas Geersas.

„Jo sukurtas „9-3“ dizainas yra beveik baigtas, galiu pasakyti, kad jis įspūdingas, – sakė telefonu E. Mulleris, pridurdamas, kad dizainas bus baigtas kurti per kelias savaites. – Jis įkvėptas lėktuvų ir švediškai ekologiškas.“

J.Castriotos karjera prasidėjo 2001 m. prabangių automobilių dizaino bendrovėje „Pininfarina SpA“ Turine, Italijoje, kur jis dirbo iki 2008 m. Vėliau jis dirbo „Stile Bertone“ Italijoje iki 2009 m. rugsėjo mėn. Praėjusių metų gruodžio mėn. jis įkūrė savo bendrovę „Jason Castriota Designs“. Bendrovėje dirba penki dizaineriai, ji įsikūrusi Niujorke ir Turine.

„Aš pradėjau piešti „Ferrari“, kai man buvo maždaug penkeri, – sakė jis. – Nežinau kodėl, kiti vaikai žaidė futbolą, o aš paėmiau pieštuką ir pradėjau piešti automobilius.“

„Saab“ taip pat planuoja pristatyti mažesnį lašo formos automobilį, sukurtą pagal „92“ modelį, kuris buvo gaminamas nuo 1949 m. iki 1956 m. „Saab“ veda derybas su „BMW“, kad galėtų šiam modeliui panaudoti jų „Mini“ platformą, variklius ir pavarų dėžes, praėjusią savaitę nurodė du šaltiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją