Ketvirtosios kartos „Nissan Micros“ gamybą nuspręsta perkelti iš Didžiosios Britanijos Sunderlando gamyklos į Chennai miestą Indijoje. Čia pagaminti automobiliai keliaus į Europą, Artimųjų Rytų šalis ir Afriką. Kompaniją „Micra“ modelį vadina „miesto automobilio etalonu Europoje“.

Naujoji „Nissan Micra“ bus pardavinėjama 160 šalių. Europiečiams siūlomų automobilių variklių gamą sudarys du benzininiai agregatai. Pirmasis – 3 cilindrų, 1.2 l, 80 AG, 108 Nm, antrasis – tokio pat darbinio tūrio, tik galingesnis, pasiekiantis 98 AG ir 142 Nm sukimo momentą. Varikliai standartiškai bus derinami su 5 laipsnių mechaninėmis pavarų dėžėmis.

„Nissan“ ir kompanijos partnerių iš „Renault“ 7 metų investicijos į gamybą Indijoje siekia 965,7 mln. JAV dolerių. Ateityje čia kasmet planuojama pagaminti apie 400 tūkst. automobilių, t.y. du kartus daugiau už dabartines gamybos apimtis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją