Tvirtas bekelės sunkvežimis skirtas darbui ypač sudėtingose vietovėse, gelbėjimo operacijose bei energetikos ar statybos srityse, esant dideliam karščiui, dulkėms, blogiems keliams ir sudėtingam transporto priemonių eksploatavimui. Visais ratais varomas naujos kartos sunkvežimis sukurtas ant „Mercedes-Benz“ komercinių sunkvežimių platformos, apjungiant novatoriškas kabinų ir kėbulo koncepcijas.

Mažesnis automobilio aukštis ir žemesnis svorio centras užtikrina „Zetros“ manevringumą ir lankstumą važiuojant bekele. Be to, „Zetros“ lengviau ir paprasčiau pakrauti bei transportuoti, pavyzdžiui, traukiniu. Dėl mažesnio automobilio aukščio kėbulą ir įrengimus galima montuoti per visą platformos ilgį. Vairuotojo vieta, esanti už priekinės ašies, yra ergonomiška ir idealiai pritaikyta intensyviam darbui. Variklis ir kiti techniniai mazgai yra lengvai prieinami atidarius variklio dangtį, todėl nereikia atversti vairuotojo kabinos.

Naująjį „Zetros“ varo šešių cilindrų „Mercedes-Benz“ turbodyzelinis variklis (OM 926 LA), kuris atitinka „Euro 5“ standartus. 7,2 l darbinio tūrio variklis sukuria 240 kW (326 AG) galią ir pasiekia maksimalų 1300 Nm sukimo momentą esant 1200-1600 aps/min.

„Zetros“ su nuolatine visų varomų ratų sistema yra sukurtas dirbti ekstremaliausiomis žemės paviršiaus ir oro sąlygomis. Dviejų pavarų skirstomoji dėžė, kurios perdavimo santykis – 1:1.69, padidina traukos galią ekstremaliomis sąlygomis iki 70 proc. Naujajame „Zetros“ naudojamas sustiprintas „Mercedes-Benz“ sunkiasvorių sunkvežimių rėmas.

Siekiant užtikrinti reikiamą prošvaisą, „Zetros“ komplektuojamas su 14.00 R20 padangomis. Kaip papildoma įranga siūloma centrinė padangų slėgio reguliavimo sistema, padangų slėgis važiuojant gali būti koreguojamas, atsižvelgiant į kelio dangą.

Standartinis „Zetros“ gali įveikti iki 0,8 m gylio vandens ruožą, o specialiai paruoštas – net iki 1,1 m gylio (automobilio komplektacija su 14.00 R20 padangomis). Automobilyje montuojami atsparūs vandeniui priekiniai žibintai, aukštesnėje padėtyje įrengta ventiliacija ir oro angos virš kabinos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją