„Kadangi pareigūnas neturės jokio kontakto su eismo dalyviais, nebus įmanoma ir korupcija“, – DELFI sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės būrio vadas Viktoras Pavlovas.

Pasak pareigūno, bet kurioje kelio vietoje statomas automobilis ir jame įmontuota kompiuterinė įranga fiksuos tiek atvažiuojančių, tiek nuvažiuojančių transporto priemonių greitį.

Kasdien keis patikros vietas

Paklaustas, kuo mobilieji greičio matuokliai skiriasi nuo įprastų, V. Pavlovas išskyrė ryšį su centrine duomenų baze. „Pareigūnas šiame procese dalyvauja tik tiek, kad pasirenka konkrečią vietą, pasistato automobilį, įjungia ir suderina kompiuterinę įrangą“, – sakė patrulių rinktinės būrio vadas.

DELFI pašnekovas atkreipė dėmesį, jog įrangoje yra blykstė, tad, kai ji įjungta, vairuotojas pastebi, kad yra fiksuojamas. Tačiau jei blykstė išjungta, apie pažeidimą sužino tik gavęs kvietimą atvykti į policiją.

Paklaustas, kokiose vietose dažniausiai stovės du nauji mobilieji greičio matuokliai, policijos atstovas sakė, jog ir mieste, ir apskrityje, važiuos į miestelius, kaimelius. „Vietos bus kasdien keičiamos, o įranga pagal savo paskirtį 100 procentų išnaudojama“, – garantavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės būrio vadas.

Aplenks „britvas“

Savivaldybės vadovams bei žurnalistams antradienį demonstruoti ir nauji policijos motociklai. Vieno kaina be įrangos siekia 56 tūkst. litų. Pasak motociklus vairuojančių pareigūnų, nuo anksčiau pirktų jie skiriasi galingumu, gali važiuoti iki 250-260 kilometrų per valandą greičiu.

„Motociklai pritaikyti patruliuoti, lydėti svečius, vytis „britvininkus“, kurie per miestą kartais važiuoja ir 180 kilometrų per valandą greičiu. Daugiausia greitį viršijantiems vairuotojams tenka skirti pusantro tūkstančio litų siekiančias baudas ar, teismo sprendimu, keliems mėnesiams atimti teises. Tačiau pastaruoju metu vis dažniau draugiškai susitariame, nes jie mus jau gerai pažįsta“, – šypsojosi pareigūnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją