Penkiaduris ir penkiavietis automobiliukas yra vos 3640 mm ilgio ir 1597 mm pločio. Kompaktiško „Spark“ automobiliuose montuojami 1,0 ir 1,2 litro benzininiai varikliai, atitinkantys „Euro V“ emisijos standartus.

Mažesnio darbinio tūrio 995 kub.cm variklis pasiekia 68 AG (esant 6,400 aps./min.) ir 93 Nm sukimo momentą (esant 4,800 aps./min.). Versijos su šiuo agregatu vidutinės degalų sąnaudos yra 4,8 l/100 km, o CO2 emisija – 113 g/km.

Antrasis, didesnio darbinio tūrio, 1206 kub.cm variklis 81 AG pasiekia esant 6,200 aps./min. ir 111 Nm (esant 4,600 aps./min.). Greitesnė „Spark“ versija nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 12,1 sek. ir išvystyti maksimalų 164 km/val. greitį. „Spark“ varikliai komponuojami su penkių laipsnių mechaninėmis pavarų dėžėmis.

Gamintojai pabrėžia, kad „Spark“ modeliu „Chevrolet“ kompanija siekia sugriauti mitą, kad mažas automobilis yra nesaugus, todėl „Spark“ priekinė pakaba pagaminta naudojant tradicinę, bet patikimą „McPherson“ atramų konstrukciją ir torsioninę galinio tilto pakabą.

Keleivių apsaugą padeda užtikrinti ir dvi priekinės bei šoninės užuolaidinės saugos oro pagalvės. Papildomai krūtinės ir pilvo apsaugai skirtos saugos oro pagalvės sėdynėse, diržai su tempikliais ir pedalų įtraukimo sistema, susidūrimo iš priekio metu įtraukianti pedalus ir taip sumažinanti kojų traumos riziką.

Stabdžių antiblokavimo (ABS) ir elektroninė stabdžių sistemos standartiškai montuojamos visuose „Spark” modelių versijose. Naująjį „Spark“ galima įsigyti ir su elektronine stabilumo kontrolės sistema ESC. „Euro NCAP“ saugumo bandymuose šis modelis gavo 4 žvaigždučių įvertinimą.

Naujojo „Chevrolet Spark“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 26 500 Lt. Už šią kainą siūlomas automobilis su 1.0 l varikliu, 6 saugos pagalvėmis, imobilizatoriumi, 13 colių ratais, vairuotojo sėdynės aukščio reguliavimo funkcija, vairo stiprintuvu ir kt. Brangiausia „Spark“ versija su LT komplektacija kainuos nuo 37 600 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją