2009 m. geriausiai šios organizacijos bandymuose pasirodė „Volkswagen Golf“. Antrą ir trečią „Euro NCAP“ reitingo vietas pasidalijo labiau už ekonomiškumą nei už saugumą vertinami „Honda Insight“ ir „Toyota Prius“. Ketvirtą vietą užėmė mažiausias tarp lyderių „Hyundai i20“. Penktoje vietoje atsidūrė po lygiai taškų surinkę „Opel Astra“, „Toyota Avensis“ ir „Volvo XC60“.

Vertinant suaugusiųjų keleivių saugumą, geriausiai bandymuose pasirodė „Volkswagen Golf“ (apsaugo 97 proc.), o už vaikų saugumą geriausius balus gavo „Toyota Avensis“ (apsaugo 86 proc.).Už pėsčiųjų saugumą geriausiai įvertintas „Toyota Prius“ („Astra“ ir XC60 pasiekė 50 proc.).

Visų šių paminėtų modelių saugumą „Euro NCAP“ įvertino penkiomis žvaigždutėmis, be to, tokį pat įvertinamą gavo ir dar nemažai kitų modelių.

2009 m. „Euro NCAP“ bandymuose dalyvavo 33 modeliai. Pernai prasčiausiai šios organizacijos bandymuose pasirodė „Suzuki Alto“ ir „Toyota Urban Cruiser. Šie automobiliai už saugumą gavo trijų žvaigždučių įvertinimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją