„Mažų mažiausiai, šią savaitę jie turi pasirinkti vieną iš kompanijų, kurios rodo susidomėjimą „Saab“ bendrove. Priešingu atveju bus sunku užbaigti susitarimą. „General Motors“ su potencialiu pirkėju turi suderinti daugybę dalykų, o Europos investicijų bankas su švedų institucijomis turi atidžiai išanalizuoti pirkėjo ekonominę padėtį“, – sakė Švedijos įmonių ir energetikos ministerijos valstybės sekretorius Joranas Hagglundas.

Anksčiau amerikiečiai teigė, kad pasiūlymų dėl „Saab“ pardavimo lauks iki gruodžio pabaigos, tad Švedijos automobilių gamintojo likimas turi paaiškėti dar šiemet.

„General Motors“ atstovo Chriso Preusso teigimu, jei „Saab“ pirkėjas bus surastas per numatytą terminą, derybos galės vykti ir kitąmet, o kol bus pasiektas galutinis susitarimas, amerikiečiai nusiteikę toliau finansuoti „Saab“ veiklą.

„Taip, derybų periodu mes ir toliau išlaikysime „Saab“. Tačiau manau, kad sprendimas dėl „Saab“ bus priimtas labai greitai“, – dienraščiui „Svenska Dagbladet“ sakė Ch.Preussas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją