„Ford C-Max“ dizainas pasižymės kai kuriais šių metų Ženevos autosalone matytais koncepcinio „iosis MAX“ modelio bruožais. Atnaujintas vienatūris bus gaminamas kaip penkių arba septynių sėdimų vietų automobilis.

Pirmosios išplatintos „C-Max“ nuotraukos yra penkių sėdimų vietų versijos. Didesnis modelis bus kiek kitokio dizaino, panašus į „Renault Grand Scenic“, bei bus gaminamas su slankiojančiomis galinėmis durimis.

„C-Max“ modelis bus pirmasis „Ford“ markės automobilis, naudosiantis naują C segmento platformą, kuri ateityje taip pat bus pritaikyta kitos kartos „Focus“ ir „Kuga“ modeliams.

Gamintojų teigimu, automobilis pasižymės puikiu valdymu, o kartu su „C-Max“ vienatūriu bus pristatytos naujosios „Ford“ technologijos, tarp jų ir keturių cilindrų, 1,6 l „EcoBoost“ benzininis variklis su turbina.

„Ford C-MAX“ gama taip pat turės ir atnaujintus TDCi dyzelinius variklius. „EcoBoost“ varikliai bus gaminami Bridgendo padalinyje Velse.

Naujieji pasaulinei rinkai skirti „EcoBoost“ 4 cilindrų varikliai buvo kuriami Europoje, ir nuo 2010 metų bus siūlomi daugeliui „Ford“ modelių. Turbinos ir tiesioginio įpurškimo technologija leidžia pasiekti itin ekonomiškų ir ekologiškų rodiklių. Lyginant su tokio pat galingumo, bet didesnio litražo varikliais, „EcoBoost“ varikliai sunaudoja 20 proc. mažiau degalų ir į aplinką išmeta 20 proc. mažiau anglies dvideginio.

„Norėjome sukurti praktišką ir stilingą automobilį, kuriuo vairuotojai galėtų didžiuotis. Mūsų tyrimai rodo, kad pirkėjai, kurie renkasi penkių vietų automobilį vietoj septynių, nori, jog jų automobilis būtų išvaizdesnis. „C-Max“ salonas yra turbūt geriausia, ką yra sukūręs „Ford“ – medžiagų kokybė bus viena geriausių segmente“, – portalas „Autocar“ cituoja „Ford“ dizaino vadovą Martiną Smithą.

„Ford C-Max“ rinkoje pasirodys antroje 2010 m. pusėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją