Amerikietiškų automobilių sąskrydis yra visų metų darbo vaisius. „Visus metus aktyviai bendravome gyvai ir internetinėje erdvėje su amerikietiškų automobilių entuziastais visoje Europoje. Džiaugiamės, kad šias metais itin aktyviai dalyvauja ne tik mūsų „broliukai“ latviai ir estai, bet ir entuziastai iš Rusijos. Šiais metai rusai atvyksta ir iš toliau, Maskvos bei Sankt Peterburgo“ - kalbėjo vienas renginio iniciatorių Aleksandras Palivonas.

Renginys auga ir keičiasi – jei 2010 m. renginio pagrindas buvo paradas bei ekspozicija J.Basanavičiaus g., šiais metais sąskrydis įgauna „stacionarios automobilių parodos“ bruožų. Visą dieną, nuo 13 iki 20 val., sąskrydžio dalyviai rinksis automobilių aikštėje šalia „Statoil“ degalinės, šventėje bus galima pasigrožėti ne tik apynaujais amerikietiškais automobiliais, bet ir solidaus amžiaus sulaukusiomis transporto priemonėmis, pagamintomis dar praėjusio šimtmečio viduryje. Sąskrydžio metu automobilius vertins tarptautinė komisija. Vakare geriausi iš geriausių bus apdovanojami.

„American Spirit“ jau nėra vien automobilių sąskrydis – šiais metais atskirose nominacijose bus vertinami ir amerikietiški bei atitinkantys amerikietišką dvasią motociklai. Tačiau neišnyksta ir dalyvių nuomone smagiausia dalis – automobilių paradai. Visą dieną nuo 13 val. kas valandą iš sąskrydžio aikštelės į Palangos gatves startuos mini paradai, o 20 val., jau pasibaigus sąskrydžiui, visi automobiliai išvažiuos į „Big cruise“, kuris užsuks ir J.Basanavičiaus gatvę bei Šventąją. Numatytas ir atskiras paradas, kai prie vairo sės vien moterys.

Automobiliai ir motociklai ne vienintelis dalykas, kuriuos pamatys dalyviai, atitinkamai sąskrydžio pavadinimui laukia ir kitokie „amerikietiškos dvasios“ pasirodymai. Indėnų vadas Vinetu supažindins su indėnų kultūra bei išmokys šaudyti iš lanko. Autentišką JAV jūrų pėstininkų korpuso pirmos divizijos penkto pulko antro bataliono ekipuotę bei ginklų kopijas pademonstruos klubas „Perkūnas“ iš Klaipėdos. Dalyvių laukia ir akrobatinio važiavimo motociklu pasirodymas. Triukus atliks daugkartinis Baltijos, Europos motoakrobatų čempionatų nugalėtojas Arūnas Gibieža.

„Mums malonu, jog į renginio organizavimą aktyviai jungiasi ir mūsų nuolatiniai dalyviai iš užsienio” – sakė A. Palivonas. Ilgametis „American Spirit“ dalyvis Eddie iš Estijos specialiai mūsų renginiui gavo išskirtinį leidimą naudoti ultra trumpųjų bangų siųstuvą. Tiesiai iš renginio, Eddie transliuos visam pasauliui visas „American Spirit“ žinias. Specialus šaukinys skirtas Eddie - LY2011USCARS.

Renginio metu Eddie paskelbs foto konkursą. Šauniausia nuotrauka papuoš QSL kortelę (ryšio patvirtinimo kortelė), kurią gaus visi radijo mėgėjai išgirdę LY2011USCARS šaukinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją