Tokiu sprendimu pasipiktinę gamyklos Riuselsheime (Vokietija) darbuotojai nuo šiandien žada imtis įspėjamųjų streikų. „Tokios akcijos prasidės pas mus ir išplis po visą Europą“, – pagrasino darbininkų komiteto atstovas Klausas Franzas.

Anot jo, taip amerikiečiai paprasčiausiai nori neaiškiems savo tikslams panaudoti Europos valstybių, kuriose įsikūrusios „Opel“ gamyklos, numatomą paramą. Vokietijos federalinė valdžia ir kai kurių žemių vyriausybės jau yra suteikusios „Opel“ lengvatinį 1,5 mlrd. eurų kreditą, kurį reikės grąžinti po mėnesio.

Arogantišku amerikiečių elgesiu pasipiktino ir Vokietijos politikai. Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės ministras pirmininkas Jergenas Rettgersas rėžė atvirai: „Toks elgesys rodo atgrasų turbokapitalizmo veidą“. Federalinės vyriausybės ekonomikos ministras Raineris Bruederle buvo kiek švelnesnis: anot jo, amerikiečių sprendimas tiesiog visiškai nepriimtinas.

Skirtingai nuo vokiečių, „Opel“ padalinio Didžiojoje Britanijoje „Vauxhall“ darbuotojai žinią apie atšaukiamą pardavimą sutiko itin džiugiai.

BBC skelbia, kad pagal „General Motors“ numatytą planą, iš Europoje veikiančių „Opel“ gamyklų, kuriose dirba apie 50 tūkst. žmonių, bus atleista apie 10 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją