Naujoji „Giulietta“ saugumo testuose surinko 87 balus iš 100 galimų, o tai yra visų laikų aukščiausias kompaktinės klasės automobilių įvertinimas. „Alfa Romeo Giulietta“ vairuotojo ir suaugusiųjų keleivių saugumo lygis įvertintas 97 proc. Vaikų keleivių saugumas buvo įvertinas 85 proc., pėsčiųjų apsauga – 63 proc., o automobilyje sumontuota saugos įranga – 86 proc. Pagal dabartinę vertinimo sistemą „Alfa Romeo Giulietta“ jau dabar atitinka aukščiausius saugumo kriterijus, numatytus 2011 ir 2012 metams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

BMW 5 serijos vairuotojo ir suaugusiųjų keleivių saugumo lygis įvertintas 95 proc., vaikų keleivių saugumas įvertinas 83 proc., pėsčiųjų apsauga – 78 proc., o automobilyje sumontuota saugos įranga – 100 proc.

Kiek prasčiau už šiuos automobilius bandymuose pasirodžiusio „Mazda CX-7“ visureigio vairuotojo ir suaugusiųjų keleivių saugumo lygis įvertintas 76 proc., vaikų keleivių saugumas – 79 proc., pėsčiųjų apsauga – 43 proc., o automobilyje sumontuota saugos įranga – 71 proc.

2009 m. „Euro NCAP“ įvedus itin griežtus naujus saugumo vertinimus, saugumo žvaigždutės buvo pradėtos skirti ne už atskiras saugumo sritis kaip anksčiau, o įvertinus bendrą saugumo lygį. „Euro NCAP“ saugumo testų metu automobiliai yra išbandomi keturiuose skirtinguose testuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją