Kas važinės šiuo automobiliu? Ar ne per drąsus žingsnis tokiu metu pirkti 300 tūkst. Lt kainuojančią mašiną? Kodėl pasirinktas būtent šis automobilis? Tokie ir panašūs klausimai kyla išgirdus išties nekasdienę naujieną, kad į mūsų šalį atvežamas „Nissan GT-R“, Gineso rekordų knygoje įrašytas kaip greičiausias pasaulyje serijinis keturvietis sportinis automobilis.

„Nissan“ markės atstovų Lietuvoje teigimu, į mūsų šalį atvykstančiu „Nissan GT-R“ domisi keli potencialūs pirkėjai. Planuojama, kad kol kažkuris iš klientų apsispręs pirkti šį sportinį „žvėrį ant ratų“ ir sutvarkys visus reikalingus teisinius ir finansinius reikalus, automobilis „Nissan“ markės atstovų salone bus iki pavasario.

„Tokį automobilį renkasi tie, kas yra ragavę lenktynių skonio. Įprastai šį automobilį vairuoja žmonės, kuriems nėra svarbus prekinis ženklas, kurie tikisi už gerą kainą gauti sportinį automobilį su puikiais techniniais duomenimis. Tarkime, už panašių techninių charakteristikų „Porsche“ tektų mokėti dvigubai daugiau, tad tai yra neeilinis automobilis už prieinamą kainą“, – DELFI sakė „Nissan“ automobiliais prekiaujančios bendrovės „Raitas“ direktorius Arvydas Grėska.

Nors mūsų šalyje jau anksčiau buvo pastebėti keli „Nissan GT-R“ automobiliai su užsienio šalių registracijos numeriais, kol kas tokio modelio oficialūs šios markės atstovai Lietuvoje nebuvo pardavę.

„Nissan GT-R“ yra varomas 3,8 l, V6 varikliu, kuris pasiekia 480 AG. Šis modelis nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 3,5 sek.

„Nissan GT-R“ yra pelnęs 2009 metų geriausio sportinio automobilio („World Performance Car“) titulą. Nuo šio pavasario „Nissan GT-R“ priklauso ir greičiausio Niurburgringo (Vokietija) trasos automobilio titulas, kai trasos ratas buvo įveiktas per 7 min. 26,7 sek.

„Nissan GT-R“ yra pelnęs daugybę pasaulinių apdovanojimų, įskaitant Didžiosios Britanijos žurnalo „CAR“ suteiktą metų automobilio titulą bei nuskintus laurus JAV žurnalų „Motor Trend“ ir „Automobile Magazine“ organizuotuose geriausio metų automobilio rinkimuose.

Europos rinkai naujasis „Nissan GT-R“ modelis pristatytas pavasarį. Dar prieš pardavimų pradžią šio automobilio laukė daugiau nei 2200 išankstinių užsakymų pateikusių klientų.

Nuo pirmojo „Nissan GT-R“ pasirodymo Japonijoje 2007 m. gruodžio mėn. jau parduota daugiau nei 6 tūkst. šių modelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)