Šis dvivietis kupė modelis yra varomas galiniais ratais ir turi gale sumontuotą variklį. „Alfa Romeo 4C” ilgis siekia 4 m, o važiuoklės bazė mažesnė nei 2,4 m.

Koncepcinio „Alfa Romeo“ kėbulas padarytas iš lengvasvorių konstrukcijų, todėl automobilio svoris yra mažesnis nei 850 kg. Modelyje sumontuotas keturių cilindrų 1.8 l variklis, kurio galia perkopia 200 AG. Gamintojų teigimu, „Alfa Romeo 4C” maksimalus greitis siekia 250 km/val., o iki 100 km/val. jis gali įsibėgėti greičiau nei per 5 sek.

„Alfa Romeo“ jau patvirtino, kad 4C modelis bus parduodamas nuo 2012 m. Būsimo automobilio kaina kol kas neįvardijama, tačiau neoficialiomis žiniomis, jis kainuos apie 45 tūkst. eurų (apie 155,3 tūkst. Lt).

„Automotive News“ rašo, kad „Alfa Romeo 4C” bus parduodamas įvairiose pasaulio rinkose. „Šis modelis mums leis įžengti į tokias rinkas kaip JAV, kur šiandien automobilių dar neparduodame“, – sakė „Alfa Romeo“ vadovas Haraldas Westeris.

Per 5 metus planuojama pagaminti apie 15-20 tūkst. šio modelio kupė automobilių ir dar apie 5-10 tūkst. rodsterio versijos automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)