Gamintojas šį automobilį pristato kaip „antikrizinį“. Pasak japonų, iš aliuminio karkaso ir itin atsparaus polipropileno kėbulo dalių pagamintas ME.WE atitinka šiuolaikinius ekonominius ir aplinkosauginius iššūkius, o jo gamyba itin racionali ir nedaug kainuojanti.

Automobilio pavadinimas ME („aš“ anglų k.) ir WE („mes“ anglų k.) reiškia tiek asmeninę, tiek ir aplinkinių gerovę. Ši mašina yra pikapas, kabrioletas, visureigis ir mažas miesto automobilis viename. Be to, keturių vietų „Toyota ME.WE“ sveria tik 750 kg (automobilio polipropileno kėbulas yra pilnai perdirbamas ir sveria tik 14 kg), turi visus varančius ratus ir varomas elektra.

Prietaisų skydelyje viename ekrane pateikiami visi duomenys, tokie kaip greitis, įkrovimo lygis ir navigacijos parodymai. Siekiant sumažinti elektros energijos sąnaudas, salonui šildyti arba vėsinti naudojamas ne elektrinis ventiliatorius, o nedaug elektros naudojantis oro siurblys. Be to, automobilio grindų danga (po grindimis sumontuoti akumuliatoriai) ir vidinė apdaila pagaminti iš bambuko.

Daugiau duomenų gamintojas neatskleidžia, o automobilis bus pristatytas ir demonstruojamas „Toyota“ salone Eliziejaus laukuose, Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)