Tai yra jau vienuoliktos kartos „Corolla“. „Toyota“ šį modelį vadina pasaulyje perkamiausiu modeliu, per visą jo istoriją parduota daugiau nei 40 mln. automobilių.

Sedano „Corolla“ ilgis dabar 4,62 m, plotis – 1,77 m, o aukštis – 1,46 m. Šis modelis 8 cm ilgesnis, 1,5 cm platesnis ir 0,5 cm žemesnis už ankstesnės kartos automobilius.

Naujosios „Corolla“ ratų bazė nuo šiol yra 2,7 m – lyginant su pirmosios kartos modeliu, ji yra 10 cm ilgesnė. Kadangi padidintas ir bendrasis automobilio ilgis bei minėta ratų bazė, naujojoje „Corolla“ galinių sėdynių keleiviams yra 9,2 cm daugiau vietos kojoms. Bagažinė taip pat didesnė nei ankstesniuose modeliuose.

Naujoji „Corolla“ – pirmasis „Toyota“ modelis, kuriame įrengta 6,1 colio naujausios kartos multimedijos sistema su jutikliniu ekranu „Toyota Touch 2“, prie kurios galima prijungti navigacinę sistemą.

„Corolla“ siūloma su trijų variklių gama: benziniais 1.33 l „Dual VVT-i“ ir 1.6 l „Valvematic“ arba 1,4 l „D-4D“ turbodyzeliniu varikliu. Visi varikliai derinami su šešių laipsnių pavarų dėže: 1,6 litro „Valvematic“ benzininis variklis – su „Multidrive S“ automatine pavarų dėže; 1,4 litro „D-4D“ turbodyzelinis variklis – su „MultiMode“ transmisija.

Naujos kartos „Corolla“ Baltijos šalyse pasirodys rugsėjo mėnesį, automobilis Lietuvoje kainuos nuo 52 950 Lt.

Pirmą kartą „Corolla“ bus gaminama už Japonijos ribų – Europos rinkai skirtas naujos kartos modelis jau pradėjo riedėti nuo konvejerių „Toyota“ Turkijos padalinyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)