Naująjį įtaisą sudaro juoda „stebuklinga“ dėžutė, tik šiek tiek didesnė nei cigarų pakelis, jungtis ir kabelis. Tai beveik ir visa energijos taupymo naujos sistemos įranga, kurią bandymams pateikė „Hydro – Hybrid“ firma iš Štutgarto (Vokietija).

Su šiuo papildomu valdymo įtaisu aprūpinti lengvųjų automobilių, transporterių, sunkvežimių ir autobusų varikliai elektroninio valdymo impulso pagalba gali pasiekti didesnį maksimalų sukimo momentą ir daugiau galios, tuo pačiu metu sunaudojant mažesnį degalų kiekį.

Variklio papildomo valdymo įtaisas prijungiamas prie daviklių, kurie atitinkamai reguliuoja variklio eksploatavimo būklę, atsižvelgiant į akceleratoriaus padėtį, tiekiamos oro masės srovę, momentinį sukimo momentą ir temperatūrą, o taip pat į kitus originalios standartinės variklio valdymo įrangos parametrus.

Papildomas energijos taupymo įtaisas EES valdymo impulsu pakeičia eksploatuojamo variklio valdymo procesoriaus duomenis ir toliau juos nukreipia atitinkamiems variklio komponentams, užtikrindamas optimalų darbą – didesnę galią mažesnėmis sąnaudomis.