2009 m. pagamintą automobilį, kurio rida – 4 651 km, parduoda įmonė „Baltijos realizacijos centras“. Už automobilį prašomas 67,5 tūkst. Lt avansas. Automobilis į eismo įvykį nebuvo patekęs.

„Pardavimas kol kas nevyksta. Jis dabar negali būti parduotas teismo sprendimu, nes nuosavybės teisė priklauso „Snorui“, bet jis yra pirktas per „Snoro lizingą“. Tai reiškia, kad „Snoras“ turi reguliariai mokėti įmokas kaip ir bet kuriam kitam lizingui. Klausimas yra kaip teismas, ar vėliau patys kreditoriai, nuspręs, pasielgti su lizingu. Nes jeigu sutartis būtų nutraukta, lizingas netektų palūkanų, antra vertus, išlaidų yra „Snorui“, - dėstė bankrutuojančio banko „Snoras“ atstovas spaudai Tomas Vaišvila.

Šiuo automobiliu anksčiau yra važinėjęs buvusio banko „Snoras“ akcininko Raimondo Baranausko sūnus Edgaras, banke ėjęs verslo klientų departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas, tačiau kai bankas buvo nacionalizuotas jis nuo pareigų buvo nušalintas.

Pirkėjai laukia

„Mes turime du pirkėjus, vieni buvo netgi užstatą sumokėję už šį automobilį, tačiau jis nebuvo parduotas ir užstatas buvo grąžintas. Pirkėjas laukia, kada bus sudarytos sąlygos šį automobilį įsigyti“, - sako „Baltijos realizacijos centras“ vadybininkas Mindaugas Slovikas.

M. Slovikas patikino, kad oranžinės metalo spalvos automobilis yra pakankamai retas, o jo kaina, palyginti su kitais tokio tipo automobilių kainomis, yra nedidelė.

„Šios mašinos kaina tikrai atitinka rinkos kainą, mes atlikome vertinimą ir jos kaina yra reali, - dėsto M. Slovikas. - Tai yra labai išskirtinis automobilis, jų tokių iš viso yra pagaminta tik 24, o jis yra pirmasis iš tos serijos. Kai žiūrėjau siūlomus pirkti automobilius, šio modelio beveik nėra tarp parduodamų.“

Pasak jo, dažniausiai prabangūs automobiliai iškeliauja į užsienį, jei jis būtų perkamas eksportui, PVM mokėti nereikia.

1275 kilogramų sveriančio „Spyker C8 Laviolette LM85“ 4.2 l, V8 variklis pasiekia 400 AG, iki 100 km/val. automobilis įsibėgėja per 4,5 sek. ir gali išvystyti maksimalų 300 km/val. greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)