Šiuos automobilius svečiai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti, bet ir apmokyti profesionalių instruktorių – išbandyti. Daugiausiai dėmesio sulaukė „SLK 55 AMG“, „C63 AMG“, „CLS 63 AMG Shooting Brake“, „SL 63 AMG“ ir kiti modeliai.

Dvi dienas trukusį renginį sudarė trys dalys. Pirmoji dalis vyko interaktyviame salone, kur svečiai buvo supažindinti su naujausių modelių specifikacijomis, įdiegtomis technologijomis, pagalbinių sistemų funkcijomis. Daugiau nei 160 kv. m. užimančioje mobilioje erdvėje svečiai su profesionalių instruktorių iš Vokietijos ir Lietuvos pagalba gilinosi į vairavimo subtilybes, buvo apmokomi ir paruošiami važiavimui.

Antrosios dalies metu specialiai renginiui paruoštose trasose buvo testuojamos naujausios automobilių pagalbinės sistemos. Renginio dalyviai ne tik susipažino, bet ir išbandė naujomis funkcijomis papildytas sistemas „Distronic plus“, „Speed Limit Assist“, „Passenger detection“, „Distronic plus“, „Lane Keeping Assist“, „Blind Spot“, „Wrong Way Alert“ ir kitas.

Po apmokymų bei pagalbinių sistemų testavimo svečių laukė trečioji dalis – testiniai važiavimai. Jų metu patys vairuotojai galėjo išmėginti skirtingus modelius bei įvertinti prabangiausių automobilių privalumus.

Naujuosius „Mercedes-Benz AMG“ modelius išbandęs 2012 metų Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas teigė, kad gamintojas rado aukso vidurį tarp komforto ir sportiškumo.

„Automobiliai yra itin galingi ir agresyvūs, bet tą pačią akimirką jautiesi labai patogiai. Juo labiau, kad šios versijos automobiliuose išlaikytas labai subtilus ir neiššaukiantis dizainas. Šie AMG automobiliai yra skirti ne tiems, kurie nori pasipuikuoti, o tiems, kurie nori pajusti tą milžinišką galią, tai daryti išties maloniai ir mėgautis kiekviena akimirka. Ir, žinoma, šis gamintojas išlieka ištikimas sau ir saugumui skiria daug dėmesio. Nesvarbu, ar tai verslo klasės CLS modelis, ar tai 500 AG išvystantis AMG versijos SL modelis. Tuo šis gamintojas mane ir stebina, kad geba išlaikyti subtilumą „žvėriškuose“ automobiliuose ir pasirūpina jame esančių žmonių saugumu,“ – teigė D. Butvilas.

Vokiečių organizuojamas renginys „Wild Beauties“ per porą mėnesių aplankys devynias Europos šalis. Po Lietuvos automobilių karavanas vyks į Latviją bei Estiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)