„Nissan“ teigia, kad patobulino „Leaf“ dėl klientų komentarų, esą jie baiminasi, kad elektromobilio baterijos per greit išsenka.

„Kai technologijos montuojamos tik pirmos kartos modeliuose, žmonėms nėra lengva jas išbandyti. Todėl manome, kad „Leaf“ patobulinimai leis platesniam ratui įsigyti elektromobilius“, – sakė „Nissan Leaf“ inžinierius Hidetoshi Kadota.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius „Nissan“ pardavė 11 720 vnt. „Leaf“.

Atnaujintas „Leaf“ su pilnai įkrautomis baterijomis galės nuvažiuoti apie 228 km. Pirmtako galimybės siekė iki 200 km. Be to, automobilis bus ir apie 80 kg lengvesnis.

Japonijoje pradinė „Leaf“ kaina sumažės apie šeštadaliu ir sieks 3,3 mln. jenų (40,7 tūkst. JAV dolerių/110 tūkst. Lt). JAV rinkoje šis modelis bus parduodamas nuo 2013 m. pradžios. Kada patobulintas „Leaf“ pasieks Europos rinką, kol kas nepranešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)