Šiaurės, vidurio, pietryčių ir rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos drėgnos arba šlapios dėl silpno lietaus arba šlapdribos. Likusioje šalies dalyje pagrindiniai keliai daugiausia sausi.

Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.

Vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną numatomi krituliai, kai kur šiaurės Lietuvoje smarkūs (vyraus šlapdriba, sniegas). Galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Šalyje fiksuojami 3 apsemti kelių ruožai, kuriuose eismas draudžiamas:

  • kelyje Nr. 4213 Rusnė–Galzdonai–Plaškiai nuo 4,20 iki 5,50 km vandens gylis 30 cm.

  • kelyje Nr. 4237 Sausgalviai–Žalgiriai nuo 1,00 iki 2,00 km vandens gylis 30 cm.

  • kelyje Nr. 4270 Žemaitkiemis–Vabalai nuo 5,30 iki 7,00 km vandens gylis 20 cm.

Bendras apsemtų ruožų ilgis: 4,00 km

Eismas apsunkintas ir kituose rajonuose

Panevėžio miesto savivaldybė atkreipia visų eismo dalyvių dėmesį: dėl prasidėjusio snygio mieste apsunkintos eismo sąlygos, todėl vairuotojų ir gyventojų prašoma būti atidžiais miesto gatvėse. Nepalankūs keliavimui orai prognozuojami ir šiąnakt – numatoma minusinė temperatūra, tad vairuotojai turėtų atsižvelgti į kelio dangos būklę, rinktis saugų greitį, įvertinti atstumą nuo važiuojančių priekyje, ypač dėmesingi turėtų būti tie, kurių transporto priemonės jau yra su vasarinėmis padangomis.

Siekiant užtikrinti saugias eismo sąlygas šiandien popiet į gatves išvažiuos AB „Panevėžio specialus autotransportas“ kelių valymo ir barstymo technika.

Esant blogoms oro sąlygoms svarbiausia – visų saugumas, tad norint išvengti spūsčių, galimų avarijų, savivaldybė prašo gyventojų gerai apgalvoti ar vykti yra būtina, o prireikus – kelionei rinktis viešąjį transportą.