Remiantis automobilių draudimo ekspertų „Confused.com“ tyrimo duomenimis, du trečdaliai Britanijos vairuotojų yra patyrę nemalonumų dėl „galinės sėdynės vairuotojais“ vadinamų keleivių replikų, o vienas iš keturių britų yra dėl to patekęs į avariją.

Apklausa parodė, kad blogiausiais keleiviais yra autobusų ir traukinių vairuotojai, nuo jų mažai atsilieka ir kitas transportavimo paslaugas teikiantys tipai. Teigiama, kad net ir vežami jie pamiršta, jog vairas – ne jų rankose. O pakančiausiais keleiviais įvardijami mokytojo profesiją turintys žmonės.

Jeigu pažvelgtume į šeimos gyvenimą, panašu, kad į kelionę geriau leistis su bendradarbiais, nei su artimaisiais. Dauguma moterų skundžiasi, kad jų vyrai trukdo vairuoti – esą 45 proc. iš jų net ir trumpoje kelionėje balsu nurodinėja, kaip reikia važiuoti. Antrą vietą šioje „nežinančių kada reikia patylėti“ kategorijoje užima tėvai.

Dauguma apklausos dalyvių nurodė, kad keleiviai vairuotojus labiausiai erzina tuomet, kai tampo durų rankenėles bei perdėtai dažnai dirsčioja į spidometrą.

Tokios frazės kaip „Atsargiai – dviratininkas!“, „Žiūrėk – sunkvežimis!“ ir „O tu tikrai ne per daug spaudi?..“ yra dažniausiai girdimos iš įsitaisiusių ant galinės sėdynės „patarėjų“.

Be to, draudikų atlikta apklausa taip pat parodė, kad labiausiai nuo erzinančių keleivių replikų kenčia moterys (du trečdaliai) ir vyresni nei 55 metų vairuotojai (net 70 proc.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)