Seimas TPVCA draudimo įstatymo straipsnį, kuriame kalbama apie draudimo sumas ir įmokas, pastarąjį sykį tyliai pakeitė 2011-ųjų lapkričio 17 dieną. Pagal dabar galiojančias TPVCA draudimo įstatymo nuostatas, privaloma atlyginti draudimo suma dabar iš viso sudaro 10,37 mln. litų, o prieš kelis mėnesius pakeistu TPVCA draudimo įstatymo straipsniu ji padvigubinta iki 20,71 mln. litų.

Nuo birželio 11 dienos draudikai nukentėjusiam žmogui privaloma tvarka bus įpareigoti atlyginti iki 3,45 mln. litų už turtą, suniokotą per eismo įvykį, ir iki 17,26 mln. litų – už asmeniui padarytą žalą. Neturtinei žalai padengti numatyta iki 17,26 tūkst. litų suma.

Lietuvos draudikų biuro vadovui Algimantui Križinauskui labiausiai neramu dėl to, ar siūlydamos „jau amžiais nekitusias“, neva dešimteriopai mažesnes nei daugelyje kitų Europos Sąjungos valstybių TVPCA draudimo kainas, kai kurios Lietuvoje veikiančios draudimo kompanijos neužlips ant grėblio.

„Nors nuo birželio draudimo sumos didėja, iki šiol nematyti, kad draudimo tarifai būtų pakilę. Bet jei draudimo liudijimai nupirkti metams, jie galios ir tada, kai draudimo bendrovės jau bus priverstos mokėti nukentėjusiesiems per eismo įvykius dvigubai didesnes sumas. Tikiu, kad draudikai apskaičiavo savo riziką. Tačiau nesėkmės galimybė visada išlieka. Tai rodo ir ankstesnis dviejų draudimo bendrovių - „Baltic polis“, „Ingo Baltic“ - bankrotas“, - kalbėjo A.Križinauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)