Degalų kainoms kopiant į naujas aukštumas, vis daugiau vairuotojų persėda į dyzelinius automobilius norėdami sutaupyti. Pernai Britanijoje buvo nupirkta rekordinis kiekis dyzelinių automobilių (981 594 vnt.), kurie pagal pardavimus pirmą kartą pranoko benzininius, rašo telegraph.co.uk.

Tačiau automobilių vertės ekspertai, kompanija „Glass Guide“, atlikę tyrimą nustatė, kad dyzelinis automobilis atsiperka tik tuo atveju, jeigu per metus nuvažiuojama bent 10 tūkst. mylių (apie 16 tūkst. km).

Teigiama, kad Britanijoje maždaug 3 metų senumo šeimyninis dyzelinis automobilis yra apie 2 tūkst. svarų (8,4 tūkst. Lt) brangesnis nei identiškas benzininis.

Ekspertų teigimu, dauguma dyzelinių automobilių savininkų švaisto pinigus.

„Anksčiau ar vėliau pirkėjai supras, kad per metus turi nuvažiuoti bent 10 tūkst. mylių, kad automobilis atsipirktų. Toks ridos skaičius paremtas įvertinus dabartines automobilių ir degalų kainas. Mes žinome, kad didžioji dauguma vairuotojų Britanijoje per metus nuvažiuoja mažiau nei 10 tūkst. mylių“, – sakė „Glass Guide“ atstovas Adrianas Rushmore'as.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)