Vienas populiaresnių būdų, kaip pasipelnyti iš patiklaus kliento, - atlikti daugiau ar tariamai daugiau remonto darbų, nei iš tiesų reikia. Tokiu atveju automobilio šeimininkui pateikiama išpūsta atliktų darbų sąmata ir tikinama, kad didesnis remontas buvo neišvengiamas.

Pavyzdžiui, atvažiavus į servisą patikrinti, kodėl barška važiuoklė, paaiškėja, kad reikia keisti mažiausiai dvi ar tris detales, o pats remontas užtruks bent kelias valandas. Patikėjęs, kad taip ir yra, automobilio šeimininkas dažnai nė nesiginčija ir be išlygų sutinka su meistro verdiktu. Tačiau iš tiesų būtų pakakę pakeisti vos vieną važiuoklės detalę, o pats darbas tetruktų ne ilgiau kaip gerą pusvalandį. Suprantama, kad už papildomas detales ir neva dideles darbo sąnaudas vairuotojas priverstas šaltkalviui mokėti daugiau, nei iš tikrųjų turėtų.

Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ direktorius Gintautas Šlėderis LŽ sakė ne sykį girdėjęs apie sukčiaujančius automobilių servisų darbuotojus. Tačiau pašnekovas įsitikinęs, kad apsisaugoti nuo galimos šaltkalvių apgaulės gali net ir tie, kurie apie mašinų remontą nieko nenusimano.

„Važiuojant remontuoti automobilį galima kartu pasiimti draugą, kuris išmano techniką, arba ieškoti pažįstamo meistro. Be to, prieš vykstant į remonto dirbtuves mašiną galima profilaktiškai patikrinti techninės apžiūros centre. Šių centrų specialistai nėra suinteresuoti „prirašyti“ nebūtų gedimų, nes juose atliekami tik diagnostikos, bet ne remonto darbai. Patikrinę automobilį, techninės apžiūros specialistai pateikia raštišką mašinos būklės charakteristiką, tad su lapu rankose galima drąsiai važiuoti į servisą ir reikalauti, kad būtų pašalinti tik konkretūs nustatyti gedimai“, - LŽ pasakojo G.Šlėderis.

Pašnekovas pripažino, kad šia galimybe naudojasi palyginti nedaug automobilių savininkų. Jo skaičiavimais, iš visų į techninės apžiūros centrus atvykstančių vairuotojų tokių yra vos 5-6 procentai. Nors profilaktinė automobilio diagnostika kainuoja beveik pusšimtį litų, G.Šlėderis teigė, jog užkibus ant sukčiaujančių meistrų jauko išlaidos gali būti ir dešimt kartų didesnės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)