Saugumas ir dar kartą saugumas

Įprastoje X formos sankryžoje kelininkai identifikuoja 32 konfliktinius taškus. T formos sankryžoje jų yra 9, o mažojoje žiedinėje sankryžoje – tik 8. Tad galimybių susidurti su kitu automobiliu yra žymiai mažiau nei įprastose sankryžose.

Mažosios žiedinės sankryžos su viena eismo juosta žiede, kurių centrinės salelės skersmuo 10-30 m, populiarios Vakarų Europos keliuose. Jos įrengiamos gyvenamųjų vietovių prieigose, kai keičiasi eismo sąlygos. Mažosios žiedinės sankryžos yra saugesnės ir, priklausomai nuo eismo intensyvumo nuovažose ir įvažose, gali būti laidesnės negu susikertančių kelių sankryžose.

Atliktų tyrimų metu nustatyta, kad tokiose sankryžose įvyksta 50 proc. mažiau eismo įvykių ir net 80 proc. mažiau eismo įvykių, kuriuose žūsta žmonių. Pagrindinės priežastys – fmažas važiavimo greitis ir sankryžoje, ir prieš ją – apie 30 km/val. Taip pat daug mažiau konfliktinių taškų, kurie yra mažiau pavojingi nei kitokio tipo sankryžose.

Didžiosios žiedinės sankryžos (centrinės salelės skersmuo didesnis kaip 30 m) gali būti rengiamos tais atvejais, kai dėl intensyvumo ir susikertančių kelių skaičiaus nepakanka mažojo žiedo. Tačiau jos nėra tokios saugios kaip mažosios. Siekiant išspręsti šią problemą, Olandijoje sugalvotas naujas žiedinės sankryžos su dviem juostom projektas, kuris sėkmingai įgyvendinamas.

Greitosios žiedinės sankryžos

Greitosios žiedinės sankryžos (angl. turbo roundabouts) – tai patobulintos mažosios žiedinės sankryžos. Dėl savo ypatingos važiavimo juostų išdėstymo sistemos jos tampa 12-20 proc. pralaidesnės nei tokio paties dydžio trijų juostų žiedinės sankryžos.

Vairuotojas pasirenka važiavimo juostą dar neįvažiavęs į sankryžą. Įvažiavus jos pakeisti nebegalima – tai užtikrina tarp juostų esantys borteliai, jų nėra tik ties įvažiavimais ir išvažiavimais. Tokia sistema pagreitina judėjimą sankryžoje ir sumažina eismo įvykių skaičių.

Sankryžoje atsiranda dviejų eismo juostų pirmumas. Vienintelis trūkumas – sankryžos negalima apvažiuoti ratu.