Nacionalinis pėsčiųjų egzaminas baigėsi ketvirtadienį 21 val., tačiau visi norintys pasitikrinti savo žinias vis dar gali iki sekmadienio, spalio 23 d., vakaro užduotis spręsti savo malonumui. Žemiau pateiktame teste yra 30 vairavimo mokymo specialistų parengtų klausimų, atspindinčių situacijas, su kuriomis dažniausiai susiduria pėstieji, dviratininkai, mopedų vairuotojai ir kurios svarbios sprendžiant su saugumu iškilusius klausimus.

„Inicijuodami Nacionalinį pėsčiųjų egzaminą siekiame, kad tiek vaikai, tiek suaugusieji prisimintų, kaip saugiai elgtis kelyje. Rugsėjis – tam tinkamas metas, nes, prasidėjus mokslo metams, mokiniams sugrįžus į mokyklas, eismas labai suintensyvėja. Mums svarbus kiekvieno saugumas, todėl tikimės, kad šiandien moksleiviai noriai dalyvaus egzamine, ne tik prisimins eismo taisykles, bet išsprendę testą atidžiau elgsis ir kelyje,“ – sakė AB „Lietuvos draudimas“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

Nacionalinis pėsčiųjų egzaminas yra kitų „Lietuvos draudimo“ organizuojamų saugumo keliuose iniciatyvų tęsinys. Jau trečius metus iš eilės „Lietuvos draudimas“ pavasarį rengia Nacionalinį kelių eismo taisyklių egzaminą, kuriuo metu tikrinamos teorinės kelių eismo taisyklių žinios. Tikimasi, kad Nacionalinis pėsčiųjų egzaminas taps tradicine, kasmetine, saugumą kelyje skatinančia „Lietuvos draudimo“ akcija, kuri sukvies vis daugiau dalyvių.

Nacionalinio pėsčiųjų egzamino klausimus paruošė bendrovės „A. Bialo vairavimo mokykla“ direktorius, vairavimo mokytojas Aleksandr Bial.

Jūsų saugumu kelyje rūpinasi egzamino organizatorius – AB „Lietuvos draudimas“.

Partneris – didžiausias naujienų portalas DELFI.

Dalyvauti Nacionaliniame pėsčiųjų egzamine nebegalite, jo laikas jau baigėsi.

Kviečiame tiesiog pasitikrinti savo žinias apie kelių eismo taisykles pėstiesiems, dviratininkams ir mopedų vairuotojams.

Egzaminą sudaro 30 klausimų. Kiekvienas klausimas turi 4 galimus atsakymų variantus. Teisingų atsakymų gali būti vienas, keli ar netgi visi pateikti variantai.

Užduotims išspręsti skirtos 45 minutės.

Išsprendę testą sužinosite teisingus egzamino atsakymus.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)