Apie 10.10 val. Zujūnų sen., Zujūnų k. motorolerio vairuotojas nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir, padidinęs greitį, spruko. Nors bėglys kaimo keliukais motorolerį „spaudė“ apie 80 km/val. greičiu, tačiau nuo pareigūnų pasprukti nepavyko – Vilniuje, Pilaitėje, sukdamas iš šalutinio kelio į pagrindinį, nesuvaldė motorolerio ir apvirto. Kaip paaiškėjo, motorolerį vairavo ir nuo pareigūnų bėgo Vilniaus rajono gyventojas A. G., gim. 1984 m. Dvidešimt aštuonerių vyras motorolerį be valstybinio numerio ženklo vairavo neturėdamas tam teisės, be šalmo. Nors vyrui buvo sužalota koja, medicinos pagalbos atsisakė, tačiau nesipriešino Viešosios tvarkos skyriaus viršininkui B. Antonovičiui, kai pastarasis ėmėsi tvarstyti koją.

„Ekstremalui“ teks atsakyti pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 123 str. 3 d. (Transporto priemonių vairavimo tvarkos pažeidimas), 130 str. 1 d. (Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos) ir 131 str. 5d., 9 d. (Pėsčiųjų ir kitų kelių eismo dalyvių padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas).

Vykdytos prevencinės priemonės metu (9-14 val. Zujūnų sen., 19-24 val. Rudaminos PN teritorija) pareigūnai nustatė 37 Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, iš jų 32 greičio viršijimo atvejus (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str.):

nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – 1 atvejis (numatoma bauda vairuotojams nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – bauda nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo šešių mėnesių iki vienerių metų),
nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą – 3 atvejai (numatoma bauda vairuotojams nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – bauda nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių),
nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą – 25 atvejai (numatoma bauda vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų),
nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 20 kilometrų per valandą – 3 atvejai (numatoma bauda vairuotojams nuo keturiasdešimties iki vieno šimto litų).

Tokias kontrolės priemones Kelių policijos poskyrio pareigūnai Vilniaus rajone vykdys nuolat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)