Balandžio 10 d. 16.10 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų rajono policijos komisariato patruliai Biržuose, Vytauto gatvėje, stabdė motociklą „Suzuki DR“, kurio vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir, padidinęs greitį, nuvažiavo. Patruliai, įjungę specialiojo automobilio garso ir šviesos signalus, ėmė bėglį persekioti. Bėglys J. Basanavičiaus gatvėje lenkė automobilį, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „VW Golf“, vairuojamu 30-metės biržietės.

Nustatyta, kad pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso neturintis teisės vairuoti V. V., gimęs 1988 m., gyv. Biržų rajono Braškių kaime. Motociklo vairuotojui ir kartu su juo važiavusiam biržiečiui A. U., g. 1993 m., paskirtas ambulatorinis gydymas. Apgadintas motociklas ir automobilis.

Už eismo įvykio sukėlimą, nesunkų asmens sužalojimą ir vairavimą be teisių V. V. gresia bauda nuo 2 000 iki 3 000 litų, o už nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustoti – bauda nuo 4 000 iki 5 000 litų su transporto priemonės konfiskavimu arba be konfiskavimo arba areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu arba be konfiskavimo. Kokią bausmę skirti, nuspręs teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)