2011 m. pradedančiojo vairuotojo pažymėjimus „Regitra“ išdavė 43 329 - iems Lietuvos gyventojams (22 202 moterims ir 21 127 vyrams), o 2010 m. teisę vairuoti įgijo 43 804 gyventojai (21 717 moterų ir 22 087 vyrai). Tarp teisę vairuoti įgijusių vyresnių nei 30 metų gyventojų pernai moterų buvo beveik tris kartus daugiau, negu vyrų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos statistiniai duomenys rodo, kad pastaraisiais metais neturintys dvejų metų vairavimo stažo vairuotojai sukelia vis mažiau eismo įvykių bei padaro vis mažiau kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Apibendrinti „Regitroje“ 2011 m. laikytų egzaminų rezultatai parodė, kad taip pat ir egzaminui būsimieji vairuotojai pastaraisiais metais pasirengia vis geriau.

Pernai B kategorijos praktikos egzaminą pirmuoju bandymu vairuojant automobilį su mechanine pavarų dėže išlaikė 39,4 proc. šį egzaminą laikiusių gyventojų, automatine pavarų dėže – 50,6 proc. (2010 m. atitinkamai 37,5 ir 48,7 proc.). Sėkmingesni buvo ir teorijos egzamino rezultatai (2011 m. – 73,8 proc., 2010 m. – 73,7 proc.).

„Egzamino rezultatas tiesiogiai priklauso nuo asmens pastangų mokantis saugaus eismo teorijos bei jo praktinių vairavimo įgūdžių. Pastaraisiais metais jaunieji vairuotojai skiria daugiau laiko teorijos mokymuisi bei vairavimo įgūdžių stiprinimui tiek mokantis su vairavimo instruktoriumi, tiek su šeimos nariu. Mokydamasis su šeimos nariu jaunas vairuotojas įgyja daugiau patirties bei sutaupo lėšas. Akivaizdu, kad vairavimo mokymo įstaigos kurso savarankiškam saugiam vairavimui nepakanka“, – sakė „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos duomenimis, 2012 m. sausio 1 d. vairuoti kelių transporto priemones mokė 1 728 vairavimo instruktoriai.

Atsižvelgdama į jų pageidavimus ir siekdama, kad vairuotojų mokymas būtų dar rezultatyvesnis, „Regitra“ pasirengusi viešai skelbti statistinę informaciją, kaip kiekvieno instruktoriaus parengtiems mokiniams pasisekė išlaikyti egzaminą vairavimo teisei įgyti. Šią informaciją įmonė skelbs tik gavusi instruktoriaus sutikimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją