Pareigūnams padės Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacija, kuri jau keletą metų iš eilės, prisidėdama prie akcijos, nemokamai nutempia netinkamus eksploatuoti automobilius.

„Akcijos tikslas – ne bausti, o padėti gyventojams pasirūpinti savo užmirštais, apleistais automobiliais, kad jie netrukdytų kitoms transporto priemonėms, neužimtų vietos ir negadintų miesto vaizdo. Todėl prašome miestiečius būti aktyviais, pilietiškais, ir prisidėti prie miesto „švarinimo“ akcijos“, – sako kuruojantis saugaus miesto klausimus, Vilniaus mero pavaduotojas Jaroslav Kaminski.

Gyventojai raginami Viešosios tvarkos skyriui pranešti apie kiemuose stovinčias netvarkingas transporto priemones. Jie turi nurodyti gatvę, namo numerį, automobilio markę, spalvą, valstybinį numerį, datą ir laiką, kada pastebėtas „automobilis vaiduoklis“. Jei prie informacijos bus pateikta transporto priemonės nuotrauka, tai gerokai palengvins akcijos eigą. Siųsti el. paštu: viesoji.tvarka@vilnius.lt arba skambinti tel. 1648, (8 5) 219 7948.

Policijos pareigūnai, transporto priemonių savininkams, per nustatytą laiką nesiėmusiems priemonių pasirūpinti apleistu automobiliu, taikys administracines nuobaudas – nuo 250 iki 500 Lt, už kartotinį pažeidimą – nuo 500 iki 1000 Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Sigito Mecelicos, neeksploatuojama transporto priemonė gali būti priverstinai nuvežta, kai trukdo pėsčiųjų ar transporto eismui, ar kitaip pažeidžia kitų asmenų teises.

Praėjusių metų akcijos metu iš viso nustatytos 979 neeksploatuojamos transporto priemonės, atlaisvinta 490 automobilių stovėjimo vietų, 98 atvejais nustatyti administraciniai teisės pažeidimai, dėl kurių skirtos baudos.

2011 m. pavasario akcijos metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriui buvo perduota informacija apie 676 neeksploatuojamus automobilius, paliktus bendrojo naudojimo teritorijose. Iš jų – 395 automobiliai išgabenti į antrinio perdirbimo įmones, remonto įmones ir privačias valdas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją