Antradienį vėlai vakare Kretingoje, Klaipėdos gatvėje policininkai sustabdė automobilį „Alfa Romeo“, kurio vairuotojui turėjo pretenzijų dėl pernelyg didelio greičio.

Vyras neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir negalėjo pateikti jokio kito dokumento. Jis pasisakė vardą, pavardę, gimimo datą ir gyvenamąją vietą bei pasirašė administracinių teisės pažeidimų protokole.

Netrukus priėjo kitas policininkas ir pažino pažeidėją. Paaiškėjo, kad vairavęs žmonos vardu registruotą automobilį vyras pasisakė ne savo, o giminaičio asmens duomenis. Todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo.

1981 m. gimęs Giedrius Ž. ne pirmą kartą panašiai bandė apgauti pareigūnus. Policininkai dar pamena, kai girtas įkliuvęs prie vairo šis kretingiškis prarado teisę vairuoti. Tada naujų dokumentų gauti jis nukeliavo su kaimyno dokumentais ir taip pat buvo demaskuotas.

Kretingos rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Nerijus Japertas teigė, kad taip elgdamasis Giedrius Ž. nebūtų išsisukęs nuo nuobaudos, tačiau žmogui, kurio vardu jis pasivadino, būtų tekę įrodinėti, kad jis niekuo dėtas.

„Klaipėda“ yra ne kartą rašiusi apie panašius atvejus, kai žmonės apie suktybes su jų asmens duomenimis sužinojo tik iš antstolių. Tiems žmonėms teko nemažai pavargti, kol įrodė, kad kažkas kitas pasisavino jų vardą bei pavardę.