Keturios dešimtys šios markės automobilių gerbėjų turėjo galimybę išlėkti į trasą šios markės gerbėjus Lietuvoje vienijančio klubo organizuotame renginyje „Race attack“.

Pagal mašinų galingumą pasiskirstę į tris klases, vairuotojai demonstravo, ką gali jų „ratuoti žvėrys“. Iki 300 AG automobilių įskaitoje geriausiai sekėsi Vyčiui Papečkiui, vairuojančiam „Porsche 944 S2”, klasėje iki 400 AG pirmas buvo „Porsche 911 Carrera S” važiavęs Marius Bartkus, o galingiausių, daugiau nei 400 AG variklius turinčių automobilių, klasėje nepralenkiamas buvo Aurelijus Rusteika su „Porsche 911 GT3”.

„Šis renginys įdomus tuo, kad kiekvienas „Porsche“ klubo narys gali išbandyti savo automobilį tikroje lenktynių trasoje, pajusti jo galią ir pasivaržyti su kitais kolegomis. Jeigu lyginsime šį renginį su sezono atidarymo švente, pastarasis mums vis vien yra svarbesnis – visi yra išsiilgę bendravimo su bendraminčiais ir nori greičiau išvairuoti savo automobilius į gatves“, – DELFI sakė „Porsche Klubas Lietuva“ prezidentas Edvinas Mamedovas.

Ypatingi metai

Beveik dvigubai daugiau šiemet į lenktynes susirinkusių „Porsche“ automobilių (2012 m. buvo 27) neleidžia abejoti, jog šie metai „Porsche“ yra ypatingi.

Šiemet legendinis „Porsche 911” švenčia garbingą 50-metį, „Porsche Klubas Lietuva“ skaičiuoja jau dešimtmetį, o rudenį Vilniuje pradės veikti pirmoji Lietuvoje „Porsche“ atstovybė. Šiuo metu artimiausias šios markės automobilių pardavimo ir aptarnavimo centras yra Rygoje. Lietuvoje „Porsche“ prekės ženklui atstovaus bendrovė „Prime Auto“, kuri priklauso įmonių grupei „Modus grupė“. Po jos sparnu yra BMW, „Maserati“, „Alfa-Romeo“, „Mini“, „Jeep“ ir „Fiat“ markių atstovai.

„Mes to laukėme labai ilgai. Džiaugėmės, kad šiai markei atstovaus didelę patirtį automobilių versle turinti kompanija, tikimės su ja puikaus bendradarbiavimo. Smagu ir tai, kad „Porsche“ servisą turėsime arčiau namų“, – kalbėjo „Porsche Klubas Lietuva“ prezidentas E. Mamedovas.

Legendiniai vokiški sportiniai „Porsche“ automobiliai gaminami nuo 1931 m. Kalbėdami apie šių mašinų kokybę ir ilgaamžiškumą gamintojai pabrėžia, kad net 70 proc. visų kada nors pagamintų „Porsche“ automobilių vis dar sėkmingai važinėja gatvėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)